top of page

2022-2023 Türkiye Üniversiteler Korumalı Futbol Liglerinin Şampiyonları Belli Oldu

Updated: Jul 10, 2023


Süper Lig Şampiyonu İstanbul Üniversitesi

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin ev sahipliğinde, İstanbul Üniversitesi ile Koç Üniversitesi arasında bugün oynanan Süper Lig şampiyonluk maçını 23-16'lık skorla İstanbul Üniversitesi kazanarak Süper Lig şampiyonu oldu.

Karşılaşmayı izleyen Federasyon Genel Sekreterimiz Zeynep ŞAHİN ve Koç Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Zeynep CANLI maç sonunda başarılı olan takımlara kupa ve madalyalarını takdim etti.

Dereceye giren takımlar; 1.İstanbul Üniversitesi 2.Koç Üniversitesi 3.Ortadoğu Teknik Üniversitesi 4.Hacettepe Üniversitesi


1. Lig Şampiyonu Özyeğin Üniversitesi

07 Temmuz 2023 Cumartesi akşamı İstanbul Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde oynanan final müsabakasında Özyeğin Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi karşı karşıya geldi.

Yeditepe Üniversitesi'ni 20-17'lik skorla yenen Özyeğin Üniversitesi 2022-2023 Sezonu Türkiye Üniversiteler Korumalı Futbol 1.Lig Şampiyonu şampiyonu oldu.

Karşılaşmayı izleyen Federasyon Genel Sekreterimiz Zeynep ŞAHİN ve Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra GENÇTÜRK, maç sonunda takımlara kupa ve madalyalarını takdim etti.

1.Ligde dereceye giren 4 takım gelecek sezon Türkiye Üniversiteler Korumalı Futbol Süper Liginde mücadele edecekler.

Dereceye giren takımlar;

1.Özyeğin Üniversitesi 2.Yeditepe Üniversitesi 3.Ege Üniversitesi 4.Boğaziçi Üniversitesi





bottom of page