top of page

Türkiye Yüzyılı Üniversite Sporlarının Yüzyılı Olacak…

Updated: Feb 1, 2023


Türkiye Yüzyılı, Türk sporcuların dünyanın dört bir yanında düzenlenen yarışmalarda “ilk ve en olma” mücadelesiyle başlıyor…


Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun çalışmalarıyla Türk Gençliği, Türkiye Yüzyılı’nda spora daha çok ilgi duyup sağlıklı yaşama yönelecektir.


Türkiye Üniversite Sporlar Federasyonunun en önemli amacı; üniversite gençliğini üniversite yerleşkelerinde sporla buluşturmak ve sportif etkinlikleri kültürel faaliyetlerle zenginleştirip bunların sayısını olabildiğince artırmaktır. “Türkiye Yüzyılı Üniversite Gençliğinin Yüzyılı” temalı 2023 yılı etkinlikleri şu şekilde planlanmıştır: ÜNİLİG Organizasyonları ve Türkiye Şampiyonaları farklı şehirlerimizin ev sahipliğinde çeşitli üniversitelerde gerçekleştirilecektir. Türkiye Yüzyılı Oyunları Samsun ,Amasya ve Sivas’ta; Türkiye Yüzyılı Kış Oyunları Erzurum’da; Türkiye Yüzyılı Yaz Spor Oyunları Diyarbakır’da ve ve Türkiye Yüzyılı ÜNİLİG Finalleri Ankara’da yapılacaktır. Diğer spor faaliyetleri 65 ilimizde ve farklı üniversitelerimiz ev sahipliğinde düzenlenecektir.


Bu yıl sportif faaliyetler diğer etkinliklerle zenginleştirilecek ve “Türkiye Yüzyılında Üniversite Gençliği” adı altında çeşitli programlara yer verilecektir. Bu kapsamda içerisinde üniversite gençliğinin de yer alacağı paneller, sempozyumlar ve söyleşiler düzenlenecek bu yolla gençlere “Siz ne istiyorsunuz” sorusu yöneltilecektir. Öte yandan üniversitelerde sportif etkinliklerin yanı sıra sağlıklı yaşam konusunda ufuk açıcı çalışmalar yapılacaktır.

Üniversite öğrencisi sporcularımız yıl boyunca devam edecek etkinliklerde çeşitli üniversitelerin ev sahipliğinde müsabakalara katılacaklardır.


Amacımız; 2023 sezonunda 208 üniversitemizde eğitim gören onbinlerce gencimizi bu etkinliklere dahil etmek ve onların hem eğlenip unutulmaz anlar yaşamalarına zemin hazırlamak hem de spor yapıp sağlıklı yaşamanın sırlarını keşfetmelerini sağlamaktır.



Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu üniversite gençliğinin yanında, onların hizmetindedir.

Yeni sezonun güzel anılarla ve başarılarla dolu olmasını dilerim.


Prof. Dr. Mehmet GÜNAY

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı

208 views
bottom of page