top of page

TÜSF BAŞKANI PROF. DR. MEHMET GÜNAY ÜLKE TV’YE KATILDI

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, Ülke TV’ye katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Spor&Spor programının yapımcısı ve sunucusu Ömer Önder’in sorularını yanıtlayan TÜSF Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, ilk olarak 25-27 Nisan 2024 tarihleri arasında Ankara Gazi Üniversitesi Mimar Kemaleddin Salonu’nda gerçekleştirilecek Cumhuriyet’in Kuruluşundan Türkiye Yüzyılına Türk Sporu Kongresi ile ilgili görüşlerini aktardı. Kongreyi gerçekleştirecekleri için heyecanlı olduklarını aktaran Prof. Dr. Mehmet Günay, “100. yılda 100 değerli konuşmacı bizlerle bu değerli kongrede olacak. Bilimsel çalışmalarımız tamamlandı. Şu an kongreyi gerçekleştirebilmek için hazırız ve çok da heyecanlıyız. Ülkemizin yeni yüzyılına ve Türk sporuna katkı sağlayacak bir kongre olur.” dedi.


Türkiye’nin artık bir spor ülkesi olduğunu da belirten TÜSF Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, “Türkiye hem başarılarıyla hem de organizasyon yeteneğiyle çok önemli bir spor ülkesi. Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda madalya sayısı olarak tarihimizin en iyi derecesine ulaştık.” açıklamasında bulundu.


Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun bu yıl 91 branşının olduğunun altını çizen Başkan Günay, “Geçtiğimiz yıl 38 bin lisanslı sporcumuz vardı. Çocuklarımızın hem konaklamalarını hem de yol ücretlerini karşılayarak spor yapma imkanı sağladık. Bunun yanı sıra düzenlediğimiz sempozyumlarla çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumak ve ‘Sağlıklı Yaşam Parkurları’ hazırlayarak da bir festival havası yaratmayı hedefledik.” diye konuştu.


Portekiz’de düzenlenecek 2028 Avrupa Üniversite Oyunları’na aday olduklarının da altını çizen TÜSF Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, “Elbette iki aday daha var ama biz çok güçlü bir ülkeyiz. Bir yıldır bu organizasyona ev sahipliği için hazırlanıyoruz. Ev sahipliğini kazanarak ülkemize müjdelerle dönmek istiyoruz.” dedi.



46 views
bottom of page