top of page

ÜNİLİG Taekwondo Türkiye Şampiyonası Bartın Üniversitesi’nde Başladı.


10-13 Mayıs 2023 tarihleri arasında Bartın Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan ÜNİLİG Taekwondo Türkiye Şampiyonası Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonunda başladı.


57 Üniversiteden 267 kadın ve erkek sporcu üç gün boyunca şampiyonluk için mindere çıkacak. Kyorugi branşı ve poomse’de kadın, erkek ve takım müsabakaları yapılacak.

Şampiyonada dereceye giren sporcular 20 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında Çin’in Sichuan kentinde düzenlenecek olan Dünya Üniversiteler Oyunlarına (FISU) katılma hakkı da elde edecekler.

Şampiyonanın ilk gününde konuşan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Şampiyonaya ev sahipliği yapıyor olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ve Türk Sporunun yarınlarına değer katma hedefiyle geleceğe kararlı adımlarla yürüdüklerini söyledi.


Rektör Uzun, “Ülkemizin en değerli sermayesi olarak gördüğümüz gençlerimizi geleceğe hazırlamak için büyük gayret gösteriyoruz. Onların enerjisinin yarınlarımızı aydınlatacağının bilincinde öğrencilerimizin yanında olmaya ve birlikte yol almaya çalışıyoruz. 17 farklı branşa ait uluslararası standartlardaki spor alanlarıyla ülkemizin en büyük spor komplekslerinden birinde alanında yetkin akademisyenler eşliğinde akademik ve sportif çalışmalarını sürdürüyor. Yarınların güçlü Türkiye’sine olan inancımızdan aldığımız motivasyonla başarı hikâyeleri yazıyoruz ve yazmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle üniversitemizi yakından takip ederek destek veren Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanımız Prof. Dr. Sayın Mehmet Günay ile birlikte düzenlenen şampiyonada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


UNİLİG müsabakalarının önemine değinen Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay ise ülke olarak sporda bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

BARÜ’nün spor alanındaki başarılarına da değinen Günay, “Üniversitelerimiz, Türk sporunun geleceği için büyük öneme sahiptir. Yapılan spor faaliyetleri, sporcuların fiziksel ve zihinsel sağlıklarının yanı sıra, spor kültürünü yayma ve genç yetenekleri keşfetme açısından da çok değerlidir. Yükseköğretim kurumlarındaki uluslararası standartlardaki tesisleşme ile birlikte eğitim-öğretim ve akademik faaliyetler sporun gelişimine önemli katkılar sunmaktadır. Bu noktada Bartın Üniversitesi'ndeki çalışmaları oldukça değerli buluyorum. Ülkemizin sporda söz sahibi olma noktasında hassasiyetleri ve destekleri için BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.



767 views
bottom of page